Laurierkers

Een van de populairste soorten haagplanten is de Laurierkers. Dankzij de levendige en glimmende grote bladeren, vormen ze een geweldig scherm. Door zijn snelle groei kan je op korte termijn een compacte haag creëren.

Waarom zou je voor een Laurierkers moeten kiezen?

Een Laurier vormt een lang levend scherm van privacy voor iedere tuin. Zo creëert een Laurierhaag een klassieke laag met altijdgroene bladeren en een snelle groei.

De laurierhaag is zeer flexibel en erg tolerant voor zowel de volle zon als halfschaduw. Daarnaast kan deze haagplant bijna op alle grondsoorten goed groeien, met uitzondering van kalk en drassige bodems.

De haagplant is niet alleen goed te groeien op verschillende bodems, maar het kan ook extreem koude temperaturen aan. Hierdoor is deze haagplant ideaal voor de Nederlandse winters.

De zon wordt door de gepolijste, felgroene bladeren gereflecteerd in je tuin, waardoor het een mooie en geweldige uitstraling krijgt.

De laurierhaag kan een hoogte van 5 meter bereiken. Hierdoor is deze haagplant zeer geschikt om als scherm in je tuin te dienen. Daarnaast zorgt dit voor uiteraard voor meer privacy in je tuin.

Wanneer deze plant in bloei staat, komen er mooie witte bloemen tevoorschijn die een heerlijke zoete geur verspreiden waar bijen gek op zijn. In de herfst zullen hier veel besjes aan groeien wat zorgt voor veel vogels.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *